Beste leden, jeugdleden, ouders/verzorgers, trainers en alle vrijwilligers van Basketbalclub OBC

Waar wij aan het begin van dit basketbaljaar nog dachten aan het maken van kampioenen, zitten we helaas op dit moment in een hele andere situatie.

Nog maar twee weken geleden vroegen wij ons af of de wedstrijden die dat weekend op het programma stonden door zouden kunnen gaan. 13 Dagen verder heeft de Nederlandse Basketbalbond (NBB) bekend gemaakt dat de verdere competitie van het seizoen 2019/2020 word afgelast (zie ook hun bericht: https://www.basketball.nl/nieuwsoverzicht/alle-basketbalcompetities-voortijdig-beeindigd/). Een begrijpelijk en verstandig besluit, maar zeker niet het einde van het seizoen wat wij voor onszelf en onze club voor ogen hadden.

We zitten nu in een volledige basketbal-lockdown. Geen trainingen meer, geen wedstrijden, geen driepunt-shootout aan het eind van het seizoen. Dit is ook voor ons als bestuur van OBC een bijzondere situatie.

Hopelijk begrijpen jullie hoe wij erin staan. We volgen de adviezen die door de overheid, het RIVM en het NOC*NSF worden gegeven. Dit betekend dat we ook de enthousiaste jeugd, die vorige week nog afspraken om samen op een veldje in de buurt te ballen, ervan moeten weerhouden om gezellig met een groepje af te spreken. Denk aan de gezondheid van jezelf en jouw naasten.

Gelukkig is de Technische Commissie al eerder begonnen met de voorbereidingen voor het seizoen 2020/2021. De teams worden geformeerd en er worden trainer/coaches benaderd. Het is daarom belangrijk om zo spoedig mogelijk van jullie te horen of jullie volgend seizoen ook weer komen basketballen. Mocht je jezelf uit willen schrijven (wat we natuurlijk niet hopen), doe dat dan zo snel mogelijk maar uiterlijk 31 mei 2020.

Dan nog voor wat betreft de nog openstaande contributie. Tot nu toe is er (door omstandigheden) slechts één maal contributie geïnd, terwijl OBC wel ¾ van de trainingen en wedstrijden heeft georganiseerd. Hiervoor hebben we natuurlijk de zaal moeten huren en overige kosten moeten maken. Hoe we met de verdere inning van de contributie om zullen gaan zal mede afhankelijk zijn van de kosten die we (nog) aan de NBB en Gemeente Oss moeten betalen. Hier komen we binnenkort bij jullie op terug.

Als laatste nogmaals; denk aan jouw gezondheid en de gezondheid van jouw ouders, grootouders en andere naasten. Houd je aan de aanbevolen onderlinge afstand van minimaal 1,5 meter en blijf oefenen op het dribbelen, schieten en lay-ups lopen (met name de linkse). Dan kunnen we hopelijk in goede gezondheid en met extra skills aan een nieuw seizoen beginnen.

Namens het bestuur

Peter de Ruiter

Voorzitter