Beste leden en ouders van jeugdleden van OBC

Als eerste de belangrijkste vraag; hoe gaat het met jullie? Ik hoop dat jullie allemaal nog gezond zijn en zelf niet ziek zijn en er in jouw naaste omgeving nog geen zieken (of erger nog, overledenen) zijn. Helaas is mij bekend dat enkele aan OBC verbonden families wel te maken hebben met zieken en overledenen. Namens het bestuur en alle leden van OBC wens ik deze families alle sterkte toe met het verwerken van hun verlies.

Na de persconferentie van premier Rutte van afgelopen dinsdag zijn er wat vragen en initiatieven gekomen om de trainingen van OBC voor de rest van het seizoen vanaf 29 april weer op te pakken. Daarop is een reactie gekomen vanuit de Nederlandse Basketbal Bond en het NOC*NSF.

NOCNSF_Protocol verantwoord sporten kinderen tm 12 jaar en jeugd tm 18 jaar

NBB update voor verenigingen

Ook ik wil graag aangeven hoe wij er als bestuur van OBC op dit moment instaan. Ik begrijp de vragen en initiatieven. Ik weet hoe graag dat jullie de bal weer op willen pakken en leuk en gezellig met elkaar een potje willen ballen. Echter is er duidelijk aangegeven dat uitsluitend buiten gesport mag gaan worden. Leden tot en met 12 jaar mogen tot minder als 1,5 meter bij elkaar in de buurt komen, de leeftijdsklasse tussen 13 en 18 moet minimaal 1,5 meter uit elkaar blijven. Op zich prima, met 1,5 meter afstand kun je dan het verdedigen niet goed oefenen, maar zijn het schot, de pass en de lay-up (met name de linker) prima zaken die getraind kunnen worden op de basketbalveldjes in Oss.

Echter is de gemeente Oss zich nog aan het beraden over hoe men daarmee om kan gaan. Op dit moment is het door een zogenaamde noodverordening verboden om met groepjes van meer als 3 kinderen die niet uit hetzelfde gezin komen, buiten te sporten. En deze noodverordening is nog steeds geldig. Ook na 28 april!!!

Gemeente Oss_Brief omgang soepelere regels voor sport

Dat houd in dat er, zonder dat deze noodverordening word aangepast, ook na 28 april nog steeds boetes uitgedeeld kunnen worden als de regels uit de noodverordening worden overtreden. Houd daar rekening mee, want die boetes zijn niet mals.

Een aantal trainer/coaches hebben aangegeven dat zij graag weer met hun team aan de slag willen gaan. Als bestuur van OBC willen we aangeven dat dit volledig op eigen initiatief gaat en dat OBC niet aansprakelijk is voor eventuele gevolgen.

Ik begrijp dat jullie lekker met een basketbal bezig willen zijn. Dat is ook alleen maar goed. Ben je op zoek naar wat leuke oefeningen, kijk dan eens op het Instagram account van Meester Rutger. Hij heeft wat leuke oefeningen gemaakt die jullie ook kunnen doen. Doe dat wel buiten en niet (zoals Meester Rutger) binnen. Ik zou het vervelend vinden als er binnen van alles kapot gaat, mochten de oefeningen niet direct lukken, haha.

Nogmaals, ik hoop dat het goed met jullie gaat. Blijf oefenen, blijf dribbelen, blijf schieten. Dan kunnen we, als we weer (gedeeltelijk) open mogen, direct beginnen met de voorbereidingen voor het volgend seizoen.

#staysave #stayhealty

Namens het bestuur van OBC

Peter de Ruiter

Voorzitter