Aan alle leden, ouders/verzorgers van onze jeugdleden en vrijwilligers 

Allereerst wil ik jullie namens het bestuur van OBC nog het allerbeste wensen voor het nieuwe jaar. Afgelopen jaar was niet het meest leuke jaar uit onze geschiedenis, maar hopelijk gaat 2021 ons veel meer goeds brengen, zowel op sportief gebied als in ons prive leven.

De eerste vaccinaties zijn inmiddels uitgedeeld, dus zoals door velen al is aangegeven zien we het licht aan het einde van de Corona tunnel. Maar dat we nog een lange weg te gaan hebben voordat we weer ‘normaal’ kunnen gaan leven en sporten is inmiddels ook wel duidelijk.

Corona maatregelen
Helaas zijn er op het moment dat ik dit bericht schrijf nog steeds zware maatregelen van kracht. Thuisonderwijs, thuiswerken en verder thuis blijven is het advies. En ik ben er bang voor dat dit ook nog wel even gaat duren en er dus nog even niet in teamverband gebasketbald kan worden. Ook wij balen daar ontzettend van. We willen graag weer de hal in. Elkaar weer zien, lekker basketballen, mooie wedstrijden zien en lekker trainen. Helaas mag dat (nog) niet…. Maar er zijn ook andere mogelijkheden om jouw skills en conditie op peil te houden. Pak tijdens de pauze eens een bal en ga buiten eens wat dribbelen of schieten. Of trek je loopschoenen aan en loop, jog of ren na je werk of school eens een rondje door de buurt. Allemaal goed voor je en je raakt ook je overtollige energie kwijt :)

Wedstrijden tweede helft seizoen
Ondanks het feit dat er niet in teamverband getraind kan worden en er ook geen wedstrijden gespeeld worden, zit het bestuur achter de schermen niet stil. De wedstrijdschema’s voor de tweede helft van het seizoen zijn inmiddels binnen, de huur van de zaal wordt daarop nu afgestemd. Maar omdat er nog veel onduidelijk is over het moment waarop we weer mogen starten, kunnen we dit schema nog niet officieel maken. Nog even geduld dus….

Contributie en ALV
Vanwege de huidige Corona maatregelen leek het ons afgelopen periode niet verstandig om een fysieke Algemene Ledenvergadering te organiseren. Natuurlijk hadden we misschien wel een online ALV kunnen organiseren, maar we hebben steeds de hoop gehad dat we op korte termijn toch weer bij elkaar konden komen. We beloven in ieder geval dat we aan het eind van het seizoen 2020/2021 een ALV organiseren. Afhankelijk van de situatie dan online of in de kantine van sporthal De Ruivert. Hier komen we dus op terug.

Eén van de vragen die tijdens zo’n ALV vermoedelijk gesteld zal gaan worden is hoe wij omgaan met de contributie. Terechte vraag, waar wij het tijdens de bestuursvergadering van 5 januari dan ook over gehad hebben. We hebben besloten dat we voorlopig de totale contributie in termijnen in rekening blijven brengen en willen jullie dan ook vragen deze op de gebruikelijke wijze te blijven voldoen. Er zijn bepaalde kosten die gewoon door blijven lopen, zoals de inschrijfkosten van de club en de leden bij de Nederlandse Basketbal Bond. Natuurlijk valt een deel van de kosten die we maken weg, namelijk de zaalhuur. We hebben van de gemeente Oss de mogelijkheid gekregen om de in de toekomst gereserveerde maar niet gebruikte uren af te zeggen zonder dat daarvoor kosten worden berekend. Dat is natuurlijk fijn, maar omdat we nog niet weten om hoeveel uren dat dat gaat (want wanneer kunnen we weer aan de gang?), kan er ook niet berekend worden wat voor gevolg dit heeft voor de totale kosten en dus voor de contributie. Maar namens het bestuur beloof ik jullie dat we hier goed naar gaan kijken zodra we weer enigszins terug zijn naar ‘normaal’. Mocht je nu denken ‘ik heb helemaal geen zin meer om te basketballen, dus ik zeg nu mijn lidmaatschap op’, dan wil ik je graag wijzen op de regels zoals deze in de statuten van OBC (zie obcoss.nl onder ‘info’) staan. In artikel 6. staan alle regels met betrekking tot het tussentijds opzeggen van het lidmaatschap en het betalen van de contributie. Mocht je hier vragen of opmerkingen over hebben, stuur dan een bericht naar . Wij komen hier dan bij jou persoonlijk op terug..

Vacatures

En dan als laatste het volgende. Hebben jullie ook zo’n plezier gehad met de OBC quizz die Koen en Ilse Kuijk hebben georganiseerd? Was leuk, al dat gepuzzel en gezoek naar de juiste antwoorden. Wil je dit puzzelen nu vaker doen, zeg ongeveer twee keer per jaar, meld je dan aan bij het bestuur. Wij zijn namelijk op zoek naar twee of drie enthousiaste ouders of leden die het bestuur willen ondersteunen in het plannen van de wedstrijden (wedstrijdsecretariaat) en het samenstellen van de verschillende teams (Technische Commissie). Nu denk je misschien ‘Ja leuk Peter, maar ik heb hier helemaal geen verstand van dus ik doe dat niet’, wacht dan even. Natuurlijk zeggen we niet ‘hier en zoek het maar uit’. Je zult zeker begeleid worden door één of meerdere van de bestuursleden die dit al langer doen. En puzzelen met z’n tweeën of drieën is toch veel leuker als alleen? Zijn het bestuursfuncties? Ja en nee. Ja, natuurlijk werk je veel samen met het bestuur en zul je veel contact met ons hebben. Nee, je hoeft niet toe te treden tot het bestuur. Wel is het makkelijk als je aanwezig bent tijdens de bestuursvergaderingen, maar we komen ongeveer 1 keer per twee maanden bij elkaar. Zoveel tijd kost dat dus niet. Daarnaast geeft het voor jou ook een mooi kijkje achter de schermen van OBC Oss en kun je er ook een leuke vergoeding voor krijgen. Mooi toch?
Interesse of vragen? Laat dat dan zo snel mogelijk aan ons weten. Stuur een berichtje naar en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Zo, dat was het wel weer zo’n beetje. Met enige spanning wachten we af wat er dinsdag 12 januari door de regering zal worden verteld en aangekondigd. Kunnen we weer gaan opstarten? Mogen we binnenkort weer trainen en wedstrijden spelen? Ik hoop het, want een zaterdag in de hal doorbrengen en jullie allemaal weer zien is toch fantastisch?!

Namens het bestuur

Peter de Ruiter
Voorzitter OBC