Aan alle leden, ouders/verzorgers van onze jeugdleden en vrijwilligers 

Hallo allemaal. Dit is de tweede nieuwsbrief namens het bestuur van OBC van dit jaar. Ik hoop dat het goed met jullie gaat? Normaal hadden we elkaar natuurlijk al regelmatig in de zaal gezien; bij trainingen en op zaterdag tijdens wedstrijden. Maar helaas is dat er nog niet van gekomen.

De (on)mogelijkheden
Natuurlijk heb ook ik afgelopen dinsdag vol spanning naar de persconferentie van premier Rutte en minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge zitten kijken. Want er gingen wat geruchten dat de maatregelen rondom sport wat verruimd gingen worden. Mochten we misschien weer gaan trainen in de zaal?

Helaas, de binnensporten blijven nog steeds ‘verboden’. Dus geen trainingen en al helemaal geen wedstrijden de komende tijd. Niet voor de jeugd en ook niet voor de senioren. Dat was wel even balen…..

Maar wel een klein lichtpuntje; er mag meer buiten gesport worden! En ik weet niet of jullie het ook gezien hebben? Het wordt al later donker en ook de temperatuur neemt al weer fijne waarden aan. Dus hop, naar buiten. Zoek een plekje om te dribbelen en misschien wel wat te schieten. Zo houd je in ieder geval gevoel voor en met de bal.

Ook een aantal teams en trainers hebben inmiddels het initiatief opgepakt om buiten wat training op te pakken. Als bestuur staan we hier zeker achter en juichen dit zelfs enorm toe. Mocht jouw trainer nog niets in de groepsapp hebben gezet, pak die bal zelf op en spreek met je team af op één van de vele basketbalveldjes die Oss rijk is. Let wel op dat, als je toevallig op een veldje hebt afgesproken wat al bezet is, je niet met een te grote groep bij elkaar komt en zoek dan even een ander veldje op. Want er gelden nog steeds Corona maatregelen, zoals bijvoorbeeld ook de avondklok. Zorg dat je op tijd weer thuis bent, het zou zonde zijn als je € 95,00 voor het te laat thuis zijn moet gaan betalen, toch?

Wedstrijden tweede helft seizoen
Trainen doen we niet voor niets, we willen natuurlijk ook graag weer wedstrijden gaan spelen. Een aantal weken geleden heeft de Nederlands Basketbal Bond aan alle clubs gevraagd wat zij willen. Nog competitie spelen als de maatregelen dat toe gaan laten of de rest van het seizoen maar laten gaan? Als bestuur hebben wij aangegeven dat onze teams nog heel graag (een gedeelte van de) competitie willen spelen als dat weer mogelijk is. Het is dus nu afwachten welke clubs in de regio dat nog meer hebben aangegeven en welke zich hebben teruggetrokken voor de rest van het seizoen.

Daarom….

Vacatures
Zoals in de vorige nieuwsbrief al aangegeven zijn wij op zoek naar een paar enthousiaste mensen die ons willen gaan helpen op diverse vlakken. Voor volgend seizoen meehelpen de teams samen te stellen als lid van de Technische Commissie bijvoorbeeld. Of de planning maken voor de wedstrijden van onze teams als lid van het wedstrijdsecretariaat? Helaas hebben we op de vorige oproep weinig reacties gehad. Dat is jammer, want zonder TC en wedstrijdsecretariaat wordt het erg moeilijk om volgend seizoen te kunnen starten……

‘Ja, Peter, leuk, maar dat kost mij teveel tijd’, ik hoor het jullie denken. Natuurlijk kost het tijd, maar minder als je denkt. En je hoeft echt geen grote kennis van basketbal te hebben. Kijk daarvoor maar naar mij :). Je wordt echt niet in het diepe gegooid en zult zeker begeleid worden door één of meerdere van de bestuursleden die dit al langer doen. En puzzelen met z’n tweeën of drieën is toch veel leuker als alleen?

Ja, maar ik wil niet in het bestuur. Dat hoeft ook niet (maar zou wel fijn zijn).Ja, natuurlijk werk je veel samen met het bestuur en zul je veel contact met ons hebben. Daarnaast is het wel makkelijk als je aanwezig bent tijdens de bestuursvergaderingen, maar we komen ongeveer 1 keer per twee maanden bij elkaar. Zoveel tijd kost dat dus niet. Daarnaast geeft het voor jou ook een mooi kijkje achter de schermen van OBC Oss en kun je er ook een leuke vergoeding voor krijgen. Mooi toch?
Interesse of vragen? Laat dat dan zo snel mogelijk aan ons weten. Stuur een berichtje naar en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Dat was het weer voor deze keer. De belangrijkste boodschap? Ga aan de slag met de trainingen buiten. Heeft jouw trainer geen zin of geen tijd? Pak dan zelf die bal op en spreek met elkaar af. Het is leuk elkaar weer te zien en samen een balletje te gooien.

Namens het bestuur

Peter de Ruiter
Voorzitter OBC