Aan alle leden, ouders/verzorgers van onze jeugdleden en vrijwilligers 

Hallo allemaal. Dit is alweer de derde nieuwsbrief namens het bestuur van OBC van dit jaar. In deze nieuwsbrief willen we jullie op de hoogte brengen van de laatste ontwikkelingen binnen OBC met betrekking tot de Corona maatregelen, de zaken die binnen het bestuur besproken zijn en wat er nog meer voorbij komt.

Maar Peter, waarom deze nieuwsbrief? Er is toch geen persconferentie geweest? Wat is er dan veranderd? Nou dat ga ik hieronder uitleggen.

De (on)mogelijkheden

Helaas, er is inderdaad geen persconferentie geweest waarin aangegeven werd dat we weer binnen mochten gaan trainen. Maar gelukkig zijn er al veel trainers geweest die hebben bedacht dat je met droog weer ook wel buiten kunt trainen. Dus dat is alvast iets.
Maar er is wel iets anders aan de hand. We hebben maandagavond vanuit de Nederlandse Basketbal Bond (NBB) een bericht ontvangen. En daar stonden zowel een positieve als negatieve boodschap in.

Geen wedstrijden meer dit seizoen:

Nou, begin dan maar met het negatieve bericht. Ok, komt íe dan; alle wedstrijden voor de rest van het seizoen 2020/2021 zijn afgelast. Da’s balen. Zoals jullie misschien een paar weken geleden in de krant hebben kunnen lezen hebben wij altijd de deur open gehouden om toch nog wat wedstrijden te kunnen spelen. Maar nu heeft de NBB besloten om de rest van het seizoen als afgesloten te beschouwen ☹. Enorm jammer, maar gelukkig schrijft de bond in dezelfde brief dat ze wel gelijk aan de gang gaan met het opzetten van de competitie 2021/2022. En dat is natuurlijk wel een goed vooruitzicht. Wil je trouwens helpen met het opzetten van de teams en het plannen van de wedstrijden in het nieuwe seizoen? We zoeken nog steeds naar leden of ouders van jeugdleden die ons daarbij willen helpen. Zonder die hulp is het namelijk erg moeilijk om voor jullie alles goed in te plannen en kunnen we misschien toch niet meedoen in het nieuwe seizoen. En dat zou jammer zijn, toch?

Meer over de vacatures verderop in deze nieuwsbrief.

Gemaakte kosten:

Maar wat is dan positief? In dezelfde brief van de NBB heeft de bond het over een deel terugbetalen van de kosten die wij als OBC moeten betalen aan de NBB. Ook al lijkt het namelijk alsof er niets gebeurt, de NBB doet wel degelijk veel dingen voor jullie en ons.

Daarnaast heeft ook de Gemeente Oss aangegeven een deel van de huurkosten van De Ruivert aan de clubs die gebruik maken van een sporthal terug te willen geven. Wees gerust, vanaf de lockdown die op 14 december 2020 is ingegaan hoeven weal geen huur meer te betalen, maar er is een kans dat we ook nog wat terugkrijgen van de huur die we wel betaald hebben in de tijd dat we alleen maar konden trainen (kwartaal 4 2020).

Onze penningmeester Harold Putters is druk bezig om alle voorstellen vanuit de NBB en de gemeente op een rijtje te zetten. Dat is best wel een puzzel, dus we moeten hem daar even de tijd voor geven. Want we gaan natuurlijk proberen de contributie aan te passen aan de kosten die we maken. Kosten die dus niet alleen gemaakt worden als we spelen en trainen, maar ook kosten die we iedere maand aan de NBB en gemeente moeten betalen.

Zodra hier meer over bekend is zullen jullie van hem een bericht hierover ontvangen.

Vacatures

Zoals hierboven en in de vorige nieuwsbrief al aangegeven zijn wij op zoek naar een paar enthousiaste mensen die ons willen gaan helpen op diverse vlakken. Voor volgend seizoen meehelpen de teams samen te stellen als lid van de Technische Commissie bijvoorbeeld. Of de planning maken voor de wedstrijden van onze teams als lid van het wedstrijdsecretariaat? Helaas hebben we op de vorige oproep weinig reacties gehad. Dat is jammer, want zonder TC en wedstrijdsecretariaat zal het erg moeilijk worden om volgend seizoen te kunnen starten……

‘Ja, Peter, leuk, maar dat kost mij teveel tijd’, ik hoor het jullie denken. Natuurlijk kost het tijd, maar minder als je denkt. En je hoeft echt geen grote kennis van basketbal te hebben. Kijk daarvoor maar naar mij ?.

We gooien je echt niet in het diepe, je zalzeker begeleid worden door één of meerdere van de bestuursleden die dit al langer doen. En puzzelen met z’n tweeën of drieën is toch veel leuker als alleen?

Ja, maar ik wil niet in het bestuur. Dat hoeft ook niet (maar zou wel fijn zijn).Ja, natuurlijk werk je veel samen met het bestuur en zul je veel contact met ons hebben. Daarnaast is het wel makkelijk als je aanwezig bent tijdens de bestuursvergaderingen, maar we komen ongeveer 1 keer per twee maanden bij elkaar. Zoveel tijd kost dat dus niet. Daarnaast geeft het voor jou ook een mooi kijkje achter de schermen van OBC Oss en kun je er ook een leuke vergoeding voor krijgen. Mooi toch?

Interesse of vragen? Laat dat dan zo snel mogelijk aan ons weten. Stuur een berichtje naar en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Dat was het weer voor deze keer. De belangrijkste boodschappen? Geen wedstrijden meer dit seizoen, maar misschien ook minder kosten. Daarnaast is het natuurlijk ook mooi dat het steeds beter weer wordt, de zon steeds later onder gaat en de avondklok vanaf deze week een uurtje later ingaat. Dus nog meer tijd om buiten te trainen. Pak die bal dus op en spreek met elkaar af. Het is leuk elkaar weer te zien en samen een balletje te gooien.

Namens het bestuur

Peter de Ruiter
Voorzitter OBC

 

PS: Nog een heel belangrijke boodschap:

Uitschrijven nieuwe seizoen:

Denk je ‘joh, dat basketballen is toch niks voor mij’, dan vinden we dat heel erg jammer. Maar jij hebt daar dan vast en zeker hele goede redenen voor. Vergeet dan niet voor 31 mei 2021 via op te zeggen. Als je later opzegt zijn wij helaas genoodzaakt toch kosten voor het nieuwe seizoen in rekening te brengen, omdat wij je dan al hebben ingeschreven bij de NBB voor het nieuwe seizoen. Zeg je zelfs na 1 augustus op, moeten we je helaas zelfs de complete contributie in rekening brengen, aangezien we dan ook al de teams hebben samengesteld en ingeschreven. En het zou toch zonde zijn als door jouw uitschrijving een heel team komend seizoen niet kan spelen?

Maar ik hoop natuurlijk dat jullie er net zoveel zin in hebben om volgend seizoen weer gewoon te gaan basketballen, dat je nu niet meer op gaat zeggen ?.