Skip to main content

Aan alle leden, ouders/verzorgers van onze jeugdleden en vrijwillgers

Beste basketballers en fans van OBC

Dat was het dan, het zit er weer op

Het wedstrijdseizoen 2022/2023 is klaar! Ja, ok, op één wedstrijd na dan, die van de dames 1 op zaterdag 22 april. Maar dat zal een wedstrijd zijn die er niet meer toe doet, behalve dan voor de dames en coach Rutger natuurlijk. Zij willen dit seizoen ongeslagen afsluiten en hebben daarvoor nog één winstwedstrijd tegen de nummer laatst uit hun poule, BV Rooij nodig.

Het seizoen 2022/2023 was er eentje met vele hoogte-, maar helaas ook dieptepunten. Om met dat laatste te beginnen; er waren nogal wat blessures. Sommige langdurig, sommige (gelukkig) wat korter. Daarnaast waren er ook wedstrijden die moesten worden gestaakt of uitgesteld.

Gelukkige waren er ook hoogtepunten. Zo konden we afgelopen zaterdag tijdens het laatste complete thuisweekend ons XU14-2 en Dames 1 team tot officiële kampioen in hun klasse huldigen. Hieronder de foto’s van de kampioensteams van OBC

Dames 1 kampioen

Dames 1 kampioen


VU16 kampioen

VU16 kampioen


XU14 kampioen

XU14 kampioen

En de VU16 dan? Die zijn toch ook gehuldigd? Ja, dat klopt. Maar omdat zij met een gelijk aantal punten met Attacus zijn geëindigd, zal er in Vlijmen nog een beslissingswedstrijd gespeeld mogen worden. Tijdens die wedstrijd zal dan worden bepaald wie zich uiteindelijk de echte kampioen mag noemen. Dat wordt dus nog even afwachten…..

Ook waard om te noemen zijn de resultaten van de XU12-1, de XU12-3 de XU14-1 en de MU20-1 die allemaal tweede zijn geworden in hun poule. Daarnaast zijn met name de jongere teams allemaal, zowel in lengte als in spel enorm gegroeid en zien wij volgend seizoen vast nog meer kampioenen uit onze club komen. Namens het bestuur allemaal van harte gefeliciteerd met het resultaat en op naar volgend seizoen.

Uitschrijven

In de vorige nieuwsbrief stond het ook al, maar we kunnen het niet vaak genoeg herhalen. Mocht je denken “ik stop met basketballen” geef dat dan uiterlijk 31 mei door via ledenadministratie@obcoss.nl . Dus niet aan jouw trainer of iemand anders die toevallig in de zaal is, maar echt per mail. Het niet op tijd uitschrijven kan er toe leiden dat je toch voor komend seizoen de contributie moet betalen. En dat is zonde, toch? Maar liever hebben we natuurlijk dat jij jezelf helemaal niet uitschrijft en gewoon lekker blijft basketballen.

Belangrijke data

Via jullie trainer hebben jullie vast al wel gehoord dat er vanaf 8 mei op andere tijden getraind gaat worden. Nog niet gehoord? Vraag jouw trainer. Vanaf die datum gaan jullie ook trainen in de nieuwe teams, dus zoals ze er volgend seizoen uit gaan zien.

Zoals het er nu naar uitziet zullen we op vrijdag 9 juni onze laatste trainingsavond hebben. Dan zal onze activiteitencommissie vast weer iets leuks in petto hebben, dus we wachten nog even af wat er dan gaat gebeuren. Maar dat het een leuke afsluiting wordt weten we zeker.

Wil je graag weten hoe OBC ervoor staat en wat onze plannen voor de komende tijd zijn? Kom dan op donderdag 15 juni naar de Algemene Ledenvergadering. Meer informatie over de plaats en tijd volgt zo spoedig mogelijk.

En dan voor de trainers en andere vrijwilligers; op zondag 25 juni staat de jaarlijkse kaderbedankmiddag gepland. Dus die mogen jullie ook alvast in jullie agenda noteren, over tijd en plaats wordt nog gecommuniceerd.

Dat was het dan weer voor deze nieuwsbrief. Heb je vragen aan het bestuur, stuur dan een berichtje naar bestuur@obcoss.nl. Overigens vind je alle contactgegevens ook op onze site onder de kop ‘Contact’.

Peter de Ruiter Voorzitter