Skip to main content

Aan alle leden, ouders/verzorgers van onze jeugdleden en vrijwilligers

Beste basketballers en fans van OBC

Al weer een nieuwsbrief? Ja, inderdaad. Ik heb namelijk in de vorige nieuwsbrief een fout gemaakt met betrekking tot de data dat wij als OBC trainingen organiseren. Daarnaast hebben we ook een heel grote uitdaging als het gaat om trainers en andere vrijwilligers. Daarom deze extra nieuwsbrief.

Ook het vermelden waard; op zaterdag 22 april de laatste reguliere competitiewedstrijd van OBC gespeeld, namelijk die van onze dames 1 tegen BV Rooij. En de doelstelling is gehaald; de dames zijn ongeslagen kampioen geworden!!

Dames 1 kampioen

Dames 1 ongeslagen kampioen

Zeker een grote felicitatie aan Rutger en zijn team waard. Dus laat jouw reactie op Facebook of Instagram achter!

De dames VU16 gaan nog een belissingswedstrijd spelen tegen Attacus. Deze wedstrijd zal op 6 of 7 mei plaatsvinden in Vlijmen en zal bepalen of we er nog een kampioen bij gaan krijgen. Dus dames VU16; veel succes!

Trainingen tot einde seizoen:

In nieuwsbrief nummer 6 had ik geschreven dat er vanaf 8 mei op andere tijden en in de nieuwe samenstelling getraind zou gaan worden. Dit blijft zo, alleen was niet helemaal duidelijk tot wanneer deze trainingen door zouden lopen.

Gezocht, wanted, help…

En dan nog het volgende:
OBC is een club die draait op vrijwilligers. Wij zijn heel erg blij met de vrijwilligers die nu al hun handen uit de mouwen steken, maar zoeken er nog meer.

Trainers: De TC (technische commissie) van OBC is de afgelopen weken al druk geweest met de voorbereiding voor het nieuwe basketbalseizoen. Zoals het er nu uitziet hebben we volgend seizoen 17 teams die competitie gaan spelen. Dat zijn er 2 meer dan in het huidige seizoen en dat is natuurlijk fantastisch. Maar helaas gaan er een aantal trainers stoppen, waardoor we dringend op zoek zijn naar nieuwe trainers.

Zonder voldoende trainers kunnen wij het seizoen niet gaan starten met alle 17 teams. Dus wij doen een dringende oproep aan ouders, (oud-) leden, familie, vrienden, enzovoort om mee te zoeken, zodat we met alle 17 teams het nieuwe seizoen kunnen starten!

Concreet zoeken we nog trainers voor de heren 1, dames 1, heren 2, jongens onder de 18 (2 teams), jongens onder de 14 (het 2e team) en de meiden onder de 14. Dus best wel een groot aantal leden zijn afhankelijk van jullie.

Zou je zelf wel willen, maar weet je niet goed of je het iets voor je is of heb je zelf nooit gebasketbald? We starten bij OBC binnenkort een beginners trainerscursus. Ook is het mogelijk om met een trainer mee te lopen in de maand mei, zodat je kunt kijken of het iets voor je is. En natuurlijk staat er voor het coachen en geven van trainingen een leuke vergoeding tegenover.

Wil jij graag trainer worden of weet je iemand? Wij horen het graag.

Bij vragen, interesse of om je aan te melden, mail naar tc@obcoss.nl.

Bestuur: Tijdens de algemene ledenvergadering zullen we afscheid nemen van Jesper, Wilma en Katja als bestuurslid. Omdat we dan met een even aantal bestuursleden overblijven is het noodzakelijk dat er minimaal 1 bestuurslid bij komt. Lijkt het je leuk om op deze manier iets voor OBC te betekenen of wil je graag weten wat het zijn van bestuurslid inhoudt? Meld je dan bij het bestuur (bestuur@obcoss.nl) of bij mij rechtstreeks (voorzitter@obcoss.nl).

Oud-papier: Eén van de inkomstenbronnen van OBC is het ophalen van oud papier. Ook daarvoor zijn wij op zoek naar vrijwilligers die 2 keer per jaar een gezond rondje willen lopen. Interesse? Mail naar bestuur@obcoss.nl

En dan ook nog een goed bericht vanuit de vacaturebank: Sanne van Roosmalen, oud speelster van D1 heeft zich aangemeld als materiaalvrouw. Zijn wordt hiermee de opvolger van Diane Nijman. Vanaf het volgende seizoen zal zij ervoor zorgen dat er voldoende cool packs, ballen, hesjes enzovoorts zijn. Zij krijgt een eigen OBC mailadres wat zo snel mogelijk bekend zal worden gemaakt.

Dat was het dan weer voor deze nieuwsbrief. Heb je vragen aan het bestuur, stuur dan een berichtje naar bestuur@obcoss.nl. Overigens vind je alle contactgegevens ook op onze site onder de knop ‘Contact’.

Peter de Ruiter
Voorzitter