Skip to main content

Artikel in het brabants dagblad.

Wordt het sloop, renovatie of blijft alles bij het oude? Sporthal De Ruivert is binnenkort afgeschreven en dus beraadt Oss zich op de toekomst van het gebouw. Daarin krijgen de gebruikers een belangrijke stem.

De Ruivert werd opgeleverd in 1984 en is tot op de dag van vandaag misschien wel de belangrijkste sporthal van de stad. Meerdere middelbare scholen hebben er overdag hun gymlessen, tig verenigingen sporten er ’s avonds en in het weekend. Daarmee is de bezetting vele malen hoger dan in de meeste andere hallen van Oss.

De Ruivert is nog in goede staat
In 2025 is de sporthal financieel afgeschreven. Maar bouwkundig en functioneel is die nog in redelijke tot goede staat, stelt de gemeente. Vanwege de hoge leeftijd komt er toch een bouwkundig onderzoek om meer inzicht te krijgen in de toekomstbestendigheid. Een eerste stap op weg naar wellicht een nieuwe invulling van de hallen.

‘Dit moet duidelijk maken wie de sporthal gaat gebruiken, wat de gebruikerswensen zijn, hoe groot het gebouw moet worden, of renovatie of nieuwbouw beter is en op welke locatie’, schrijft sportwethouder Jacco Peter Hooiveld. Daarna wordt een concreet plan gemaakt.

SP trok al aan de bel
Daarmee reageert hij op vragen van de SP. De socialisten trokken aan de bel omdat de basketballers van OBC inmiddels vier complete teams op de wachtlijst hebben staan.

Zo veel ruimte komen ze tekort in De Ruivert. Het liefst ziet OBC een compleet nieuwe hal die aan alle eisen van de basketbalbond voldoet.

Voorlopig kan de wethouder de basketballers niet helpen. Hij wijst er op dat er plek genoeg voor hen is in vrijwel alle andere sporthallen van de gemeente. Alleen in de wintermaanden en doordeweeks tussen 18.00 en 21.00 uur zijn er piekmomenten.

Roy van der Lee