Skip to main content

Aan alle leden, ouders/verzorgers van onze jeugdleden en vrijwilligers van de Osse Basketbal Club

Beste Basketballers en fans van OBC

…we zijn weer begonnen. De eerste week van trainingen zit er alweer op. Ik heb inmiddels al een hoop nieuw, iets oudere en veel oudere gezichten gezien, maar kan niet wachten tot het 16 september is. Dan spelen we namelijk met de meeste teams onze eerste thuiswedstrijden in sporthal De Ruivert.

En degene die al in De Ruivert is geweest die weet het al; er ligt een nieuwe vloer. Helaas is het met de kleuren niet helemaal goed gegaan, maar kunnen we wel zeggen dat we met deze vloer weer een paar jaar vooruit kunnen. Nu de baskets op veld 1 nog en dan zijn we weer helemaal klaar voor het nieuwe seizoen.

Nieuwe website

Wat ook helemaal klaar is (en hopelijk hebben jullie dat ook al gezien) is de nieuwe website van OBC. Mustafa en Koen zijn lang bezig geweest om alles op te zetten, de puntjes op de i te zetten en daarna nog een keer alle puntjes langsgegaan. En bij het ‘live’ gaan gingen er natuurlijk toch weer een aantal zaken mis omdat de basketbalbond ineens de informatie van de teams en de wedstrijden op een andere manier aanbood als vorig seizoen. Maar Mustafa zou Mustafa niet zijn als hij dat niet supersnel had opgelost. Dus complimenten aan Koen en vooral Mustafa voor hun harde werk. Nog niet gezien? Neem dan snel een kijkje:

Screenshot Website OBC

Vernieuwde Website OBC

Spelersinformatie op de site

Wat je misschien opvalt op de site is dat jij als ‘afgeschermd’bij jouw team staat. Dat betekend dat niemand jouw informatie kan zien, behalve de scheidsrechters tijdens een wedstrijd. Dat kan een bewuste keuze zijn of misschien vergeten bent om aan te passen. Voor ons als club is het niet handig om jezelf als afgeschermd te zetten. Wil je dat nog wijzigen? Kijk dan even op de site bij het bericht ‘Voor en achternaam afgeschermd‘ hoe je dat op kunt lossen. Werk je daaraan mee? Dank je wel alvast.

Inzamelingsactie

Zoals hierboven al staat beginnen we op zaterdag 16 september weer met de wedstrijden in De Ruivert. Nu ben je misschien tijdens de vakantie uit jouw schoenen of trainingstenue gegroeid en heb je dus spullen ‘over’. Misschien ben je zelfs op zoek naar iets nieuws omdat je net begint met basketbal.

Afbeelding tweedehands basketbalmarkt

Afbeelding tweedehands basketbalmarkt

Nienke en Mirte van de activiteitencommissie hebben daarom bedacht om tijdens het eerste weekend een tweedehands basketbalmarkt te organiseren. Heb je dus basketbaltenues, basketbalschoenen of andere spullen die je niet meer gebruikt? Kijk op onze site hoe en bij wie je ze in kan leveren. We vragen voor deze kleding aan de kopers een kleine bijdrage die volledig ten goede komt aan OBC. Wil je helpen met verkopen? Ook een goed plan, in het bericht staat ook hoe en bij wie jij jezelf kan melden.

Diverse cursussen

Er staan ook weer diverse cursussen op stapel, bedoelt voor de spelende leden maar zeker ook voor de ouders van de groepen U8, U10 en U12. Zo organiseert Roy van Heren 1 op maandag 11 september van 19:00 tot 20:30 het theoretische gedeelte van de scheidsrechter cursus. Voor alle spelende leden vanaf U16 is deze cursus verplicht, voor alle andere leden (en ouders) is hij zeker zinvol. Het praktijkdeel van deze cursus doe je tijdens een echte wedstrijd, waarbij je door Roy, Jesper, Jamey of anderen beoordeeld wordt. Natuurlijk is de kans groot dat je slaagt waarna je ingezet gaat worden tijdens de wedstrijden van de lagere teams.

Scheidsrechterscursus

Naast deze scheidsrechterscursus wordt er door Nienke ook een tafelcursus georganiseerd. Voor nieuwe leden en de ouders van U8, U10 en U12 een must, aangezien zij als ’tafelaars’ tijdens de wedstrijden van hun kind(eren) worden ingezet.

Daarnaast zal Nienke ook de 24 seconden klok behandelen, belangrijk voor degene die bij de Heren-1 of Dames-1 wedstrijden deze klok gaat bedienen (u18, U20).

Ben erbij zodat je niet achter de tafel zit of op het veld staat en niet weet wat je moet doen. Mede door jouw hulp kunnen we de wedstrijden van OBC goed laten verlopen.

Rabo Clubsupport 2023

Ook dit jaar doet OBC natuurlijk weer mee met de Rabo ClubSupport actie. Afgelopen jaar hebben we veel stemmen gekregen en daarmee een mooi bedrag van bijna €650 mogen ontvangen. Dat was natuurlijk een fantastisch bedrag waarvan we leuke dingen hebben gedaan (oliebollentoernooi, nieuwe trainingshesjes, enzovoort). Gaan jullie ons helpen aan een nog groter bedrag in 2023? Stem dan via rabobank.nl/clubsupport op O.B.C (let op de puntjes)

Rabo ClubSupport

Rabo ClubSupport

Dat was het weer voor deze nieuwsbrief. Heb je vragen of opmerkingen, laat dan vooral weten door een bericht te sturen aan bestuur@obcoss.nl

Tot snel in De Ruivert

Met sportieve groet,

Peter de Ruiter
Voorzitter