Skip to main content

Onder begeleiding van vader en zoon Bos (in afwezigheid van coach Mark) stond vandaag de eerste wedstrijd voor de MU16-2 op het programma. Met een mix aan 1e en 2e jaars U16 en een nieuwkomer is het een team van 12 spelers met potentie.

De wedstrijd wordt begonnen met de starting 5: Tigran, Dauphin, Jurre, Isayah en Tom.

Het is nog erg zoeken naar elkaar in de aanval en in de verdediging laten we de tegenstander te vrij. Isayah opent de score, Jurre onderschept de bal 2x en gaat met zijn snelheid richting bord, maar mist helaas. Dauphin zorgt voor 4 punten en ook Tigran schiet raak. Met een kleine achterstand 8-9, gaan we de 2e periode in. De verdediging staat al een stuk beter. In de aanval is het nog slordig en wordt er te weinig spel gemaakt. Een mooi moment, Wiebe (de nieuwe aanwinst) maakt zijn eerst score! Tigran zorgt voor 8 punten in dit kwart door goede assists van Geert en Jurre. De teams blijven aan elkaar gewaagd en we gaan met 20-20 de rust in.

In het 3e kwart zijn we sterker aan de bal. Geert zet het spel goed op, er worden goede kansen uitgespeeld. Rebounds van Tigran, Tristan en Jurre zorgen dat we in balbezit blijven / komen. Sterke verdediging van o.a. Jasper, Tom, Tigran en Koen zorgt dat de tegenstander moeilijker tot score komt. Met scores van Isayah, Wiebe en Dauphin pakken we een kleine voorsprong: 34-29.

We halen de overwinning binnen doordat er strak wordt verdedigd en rust komt in de aanval. Met scores van Tristan, Sam en Tom wordt de eindstand 42-37.

Een eerste wedstrijd die we met een verdiende overwinning afsluiten en waarbij we met enthousiasme uitkijken naar de rest van het seizoen.

OBC M16-2 - EBBC M16 2

OBC M16-2 – EBBC M16 2

OBC M16-2 - EBBC M16 2

OBC M16-2 – EBBC M16 2

OBC M16-2 - EBBC M16 2

OBC M16-2 – EBBC M16 2