Skip to main content

Deze week mochten we uit naar Almonte Eindhoven en begonnen we de wedstrijd met Dauphin, Koen, Tom, Geert en Tristan. Vroeg in de ochtend al spelen, dat zijn we niet (meer) gewend. Wellicht was dat ook de reden dat het eerste kwart (aan beide kanten) moeizaam was. Het was 6-6 na 10 minuten spelen.

Het tweede kwart begonnen we zeer sterk met Isayah, Wiebe, Dauphin, Tigran en Jurre. Met mooie steals en rebounds en bovendien een sterke verdediging konden we de voorsprong uitbouwen naar 8-19.
Aan het einde van dit kwart stonden we even te slapen, slordig balverlies en waren we even de weg kwijt. We gingen de rust in met 14-19.

In het derde kwart mochten Dauphin, Koen, Tom, Geert en Tristan de voorsprong verdedigen. Aan het einde van het kwart viel Jurre geblesseerd uit door een fysieke actie van de tegenstander.

In de 4e periode werd het nog onnodig spannend. De tegenstander vocht hard, maar met de 10 overgebleven spelers, die allemaal hun steentje konden bijdragen in deze periode, kon het team met hard werken en rond passen het uitspelen, waardoor we uiteindelijk verdiend gewonnen hebben met 38-41.

Een scheidsrechter die zijn fluitje niet heeft gebruikt en een scheidsrechter die werkelijk alles floot (aan beide kanten) leverde een totaal van … fouten, waarvan slechts .. voor OBC. Waarom … . De wedstrijd is nog niet vastgelegd op het moment van schrijven (storing Sportlink?). Maar dat het veel fouten waren, dat is zeker!
Ook de reden dat in dit verslag mist wie er namens OBC gescoord heeft.

Andere statistieken, die wel bijgehouden zijn:
Jasper, Wiebe, Tristan en Jurre waren goed voor 14 rebounds, de steals kwamen van Tom, Jasper en Jurre. Mooie assists kwamen van Geert, Isayah, Dauphin en Jurre. Dauphin had een goed blok! De verdediging van Tristan en Tigran stond vandaag weer als een huis.

Er is door iedereen hard gewerkt! Een mooie teamprestatie onder leiding van coach Mark.

Almonte M16 3 - OBC M16 2

Almonte M16 3 – OBC M16 2