Skip to main content

Vandaag een thuiswedstrijd tegen Wyba. In het voorseizoen had de U12-2 al een oefenwedstrijd gespeeld tegen het 2e team van Wyba in Wijchen. Toen gingen we er met overwinning vandoor, 26-61. Precies 7 weken later mochten we het weer tegen ze op gaan nemen. Hoe zou het vandaag gaan?

We startten met Lars, Milan, Göktuğ, Thijs en Rosemarie in de basis. Het sheet was de eerste paar minuten zeer ééntonig, maar wel top van Milan. Hij scoorde 4x achter elkaar en mocht een P in ontvangst nemen. Daarna kon Wyba nog iets terug doen en Lars had nog een mooie score voor OBC, 10-4. In de 2e periode was Flynn lekker op dreef en scoorde 3x achter elkaar, 16-8. Lina en Milan scoorden in de 3e periode alle twee 2x en Göktuğ had een mooie driepunter, 27-11. De rust gingen we in met een stand van 31-17 door nog 2x scores van Flynn, al verloren we deze periode wel met 4-6.

Ook na de rust verloren we de 5e periode met 2-6, de score was van Milan. De 6e periode wisten we wel weer te winnen (6-3) met scores van Lina (2x) en Flynn (1x). 39-26. Meteen bij de start van de 7e periode werd er een fout gemaakt op Thijs en mocht hij 2 vrije worpen nemen, waarvan hij er 1 wist te maken. Ook Milan was weer goed bezig met 3 scores, waardoor we deze periode ook wonnen met 7-4. In de laatste periode kwamen Lina en Flynn alle 2 nog 1x tot scoren. Eindstand 50-38.

Zeker wel een verdiende overwinning alleen het was wel een rommelig geheel met wat (onnodig) balverlies en we wisten niet altijd wie we verdedigden. In de aanval zagen we elkaar niet vrij staan en er werden regelmatig (aan beide zijden) loopfouten gemaakt, daar waren de beide coaches het over eens, alleen de scheidsrechters niet ;-). We stonden ook regelmatig ‘gezellig’ op een kluitje te basketballen. Tegen het einde werd het wel wat lomper, maar het bleef gelukkig een sportieve wedstrijd.

Al met al heeft iedereen lekker kunnen basketballen en zijn/haar bijdrage kunnen leveren om met elkaar de overwinning binnen te halen. Bas en Lars zaten strak op de tegenstanders, Hava, Cas en Rosemarie waren onze bal-ingooiers vandaag, Milan (20) en Flynn (14) waren samen goed voor 34 punten, Lina zorgde voor vele sprongballen, Thijs, Elisa, Lièsse en Göktuğ konden het team ook goed helpen met hun acties. Dit alles uiteraard onder de bezielende leiding van Aron en Mustafa!

OBC X12 2 - BV Wyba X12 2 (VR)

OBC X12 2 –
BV Wyba X12 2 (VR)

OBC X12 2 - BV Wyba X12 2 (VR)

OBC X12 2 –
BV Wyba X12 2 (VR)

OBC X12 2 - BV Wyba X12 2 (VR)

OBC X12 2 –
BV Wyba X12 2 (VR)