Skip to main content

Op bezoek in Boxtel tegen de U16-3 van JRC. Voor de wedstrijd stond JRC met 3 doelpunten meer dan OBC op de 1e plek. Een starting 5 met Dauphin, Geert, Tom, Tristan en Jurre. We begonnen vandaag voortvarend. We stonden goed te verdedigen en konden elkaar goed vinden in de aanval. Geert opent vandaag de score, waarna er een schouderduw wordt uitgedeeld aan Jurre. De vrije worpen gaan beide mis. Een lange assist van Jurre op Tom zorgt voor de 4-4 en Tom scoort nog een keer 4-6. 3 fouten van Dauphin, Tristan en Jurre zorgen voor 6 vrije worpen bij de tegenstander, maar die gaan allemaal mis. Aan het einde spelen we slordig en zijn we de weg even kwijt, wie verdedigt ook alweer wie? Dauphin en Isayah zorgen aan het einde van de 1e periode voor de tussenstand van 8-14.

In de tweede periode starten we met Isayah, Tigran, Koen, Suyhel en Wiebe. We komen er nog niet lekker in en geven de voorsprong uit handen, 5 scores van de tegenstander achter elkaar 18-14. Een aantal wissels zorgen ervoor dat we weer beter staan. Een mooie assist van Geert op Jurre zorgt voor de 18-16. Tristan zorgt voor een toffe block, fouten op Geert en Tristan zorgen voor 4 vrije worpen, maar die gaan helaas mis. Dauphin en Tom zorgen voor de ruststand met 20-23.

We komen sterk uit de rust met Tom, Tristan, Jurre, Dauphin en Geert, met 5 scores aan onze kant van Tom, Tristan, Jurre en Dauphin (2x). De snelheid van Jurre zorgt voor een onsportieve fout (duwen in de rug) van de tegenstander, 2x maal, waarvan de eerste vrije worp van vandaag erin gaat, 23-31. Er wordt een aantal wissels doorgevoerd, waardoor we weer even de weg kwijt zijn. Een aantal fouten in de verdediging en onnodig balverlies waardoor de tegenstander makkelijk kan scoren. Tom mag vrije worpen nemen en scoort er 1, waarmee de stand op 29-32 komt. Dauphin en Isayah komen nog tot een paar mooie scores, waardoor we de 3e periode nog net met een voorsprong kunnen afsluiten 40-42.

In de laatste periode gaat het gelijk op met Dauphin, Isayah, Tigran, Tristan en Tom. Met een aantal goede scores en een 3-punter van Dauphin lopen we weer uit naar 46-52. Helaas laten we daarna weer wat steken vallen en wordt het 52-52. We zitten nagels te bijten als het 54-52 wordt. Geert maakt het op een lastig moment weer gelijk, top! Daarna krijgt Geert nog 2 vrije worpen, maar helaas mis. Vervolgens maken wij nog een fout en krijgt de tegenstander, met 48 seconden op de klok, nog twee vrije worpen. Ook alle 2 mis! We krijgen verlenging…..

Isayah, Koen, Tristan, Tom en Dauphin mogen starten in de verlenging. Het blijft gelijk opgaan. Dauphin scoort en daarna verovert Jurre de bal op de middenlijn en passt naar Isayah, die richting de bucket kan en daar een mooie bouncepass aan Tom weet te geven, Tom scoort! We komen met 58-60 voor. De tegenstander scoort nog, 60-60. Met nog 8 seconden op de klok wordt er nog een fout gemaakt op Tristan. Zou het ons lukken? Jaaaaaa, Tristan scoort 1 van de vrije worpen, de overwinning is binnen! Vreugde bij iedereen. Het team heeft het gedaan, dikke pluim!

Een tweede verlenging dit seizoen, beide tegen teams met VR (verlies van rechten). Dit keer sluiten we deze winnend af en voeren we nu de ranglijst aan. Echt dik verdiend door een goede inzet van iedereen.

Vandaag topscorer Dauphin met 25 punten en Tom op de tweede plek met 14 punten. Isayah een schotpercentage van 80% (8 punten). Ondanks dat de rebounds veel voor de tegenstander waren (boxing out was een aandachtspunt vandaag), hadden Tristan (3), Tom (4), Jurre (5), toch samen 12 rebounds. Verdedigend waren Tigran en Isayah vandaag weer beresterk.

JRC U16-3 - OBC U16-2

JRC U16-3 – OBC U16-2

JRC U16-3 - OBC U16-2

JRC U16-3 – OBC U16-2

JRC U16-3 - OBC U16-2

JRC U16-3 – OBC U16-2

JRC U16-3 - OBC U16-2

JRC U16-3 – OBC U16-2