Skip to main content

Vanochtend vroeg in Rosmalen heeft de wedstrijd tussen Black Eagles X10-1 en OBC X10-1 plaatsgevonden. De startende vijf van OBC waren Alper, Jens, Lukas, Landon en Bjorn. Er werd dus gestart met een snelle vijftal. De snelle start was echter voor Black Eagles omdat ze dankzij verschillende snelle baskets en een enkele driepunter al snel op ruime voorsprong komen. Alper dribbelt de bal in deze periode goed op en er zijn verschillende steals van Landon en Jens. We krijgen veel kansen maar maken deze helaas niet af. De kansen die Black Eagles krijgt worden wel benut en de eerste periode eindigt in 11-2.

De tweede periode begint met een compleet nieuw vijftal. Black Eagles begint met een driepunter. Nova is daar echter niet van onder de indruk en steelt de bal bij de eerste kans die zich voordoet. Ze weet de steal echter niet te verzilveren tot twee punten. Daarna krijgt Vos ook een mogelijkheid, maar mist helaas ook. Nova haalt vervolgens eindelijk de eerste punten voor OBC binnen deze periode en volgt nog met een driepunter. We winnen zowaar deze periode en lopen twee punten in: 14-7.

Er wordt vervolgens veel over een weer gescoord, mooie layup van Jens en een prachtig shot van Alper over een tegenstander heen. Black Eagles maakt echter veel scores buiten de bucket en lopen daardoor verder uit: 26-11.

De vierde periode begint met een sterke block van Bjorn. Er volgt ook een steal en layup van Raff, maar ook hier vliegen helaas de driepunters om de oren waar we als team maar geen antwoord op hebben. Met 35-15 wordt de rust in gegaan.

Na rust gaat Black Eagles verder met een score, dat wordt opgevolgd door een prachtig driepunter van Voss. Daarna volgen twee snelle layups van Black Eagles waardoor ook deze periode wordt verloren: 41-18.

De zesde periode laat Alper zien dat hij niet zo maar opgeeft: hij verovert de bal in de eigen bucket, dribbelt op volle snelheid naar de overkant en maakt het daar vervolgens af. Deze periode wordt met een stand van 45-20 afgesloten.

De teams hebben kennelijk geïnstrueerd gekregen dat ze goed moeten verdedigen en doen dat ook met verve. Aan beide kanten wordt de basket maar heel moeilijk gevonden en de weinige pogingen die er zijn worden allen niet verzilverd. Deze periode eindigt daarmee zoals die is begonnen: 45-20.

De laatste periode is een glansrol weggelegd voor nummer 14 van Black Eagles. Deze speler steekt er (letterlijk en figuurlijk) met kop en schouders tussen alle spelers uit, scoort aan de lopende band en geeft ook assists aan teamgenoten. Raff maakt wel de eerste fout van de wedstrijd op deze nummer 14. Gelukkig mist hij beide vrije worpen. OBC krijgt nog een aantal kansen maar weet verder geen raad met de sterke verdediging die er staat. Zij maken de punten echter wel waardoor de wedstrijd op 61-20 wordt beslist.

OBC X10-1 heeft sterk gestreden, maar wist de bal er maar niet in te krijgen. Volgende week volgt er een uitwedstrijd tegen Attacus X10-1.

Black Eagles X10-1 - OBC X10-1

Black Eagles X10-1 – OBC X10-1

Black Eagles X10-1 - OBC X10-1

Black Eagles X10-1 – OBC X10-1