Skip to main content

Alhoewel ik eigenlijk geen wedstrijdverslagje wilde schrijven, kan ik na zo’n wedstrijd niet anders. Wat een leuke en sportieve wedstrijd vandaag in Wijchen. Sportlink werkte helaas niet mee waardoor de score niet via de app bijgehouden kon worden. Gelukkig was Mustafa voorbereid en had voor de zekerheid een officieel (vintage) NBB wedstrijdsheet uitgeprint en meegenomen, waardoor de tafelaar van Wyba de score konden bijhouden.

OBC kwam goed uit de startblokken met scores van Elisa, Lina, Milan en Flynn: 0-12. In de volgende periode kwam Wyba wat terug, maar wisten Cas en Bas ook te scoren: 4-18. En de 3e periode sloten we ook nog met een voorsprong af door scores van Milan: 12-22. Alleen in de 4e periode raakten we de weg even kwijt en sloten we deze af met een kleine achterstand: 26-24 (Bas scoorde nog wel).

We startten weer sterk na de rust met een hattrick voor Milan en nog een score van Bas: 28-32. In de 6e periode wist Flynn ook een hattrick te maken (inclusief 3-punter), maar sloop de tegenstander weer dichterbij naar 37-39. Flynn schoot nog een mooie 3-punter in de laatste seconde raak, maar die werd helaas niet geteld (buiten de tijd – bal was los voor de zoemer…).

Er werd door de teams en het publiek enthousiast aangemoedigd en we gingen vol strijdkracht de 7e periode in. Het werd gelijk: 39-39, maar Bas wist te scoren. We stonden weer voor: 39-41. Helaas scoorden daarna de tegenstanders nog 2x en gingen we met een achterstand de laatste periode in: 43-41. Er was nog even wat discussie over het slangenschema, maar we konden gelukkig snel verder met deze spannende wedstrijd….

De tegenstander scoort nog 1x: 45-41. Gelukkig konden wij nog iets terug doen met twee scores van Milan waardoor het 45-45 werd. We kregen in de laatste secondes nog meerdere kansen, maar helaas mis.

Iedereen blij, beide teams vierden een feestje en het publiek gaf een daverend applaus!

Topscoorders vandaag waren Milan (16), Flynn (9), Bas (8). Lina, Elisa en Cas wisten alle drie 4 punten te scoren. Ook Liesse, Göktuğ, Rosemarie en Hava hebben kansen gehad, maar die gingen of net mis of de lange tegenstander hield ze tegen.

Een mooie teamprestatie vandaag waar alle 10 de spelers trots op mogen zijn. Goed gewerkt 💪

Wyba U12-2 - OBC U12-2

Wyba U12-2 – OBC U12-2

Wyba U12-2 - OBC U12-2

Wyba U12-2 – OBC U12-2

Wyba U12-2 - OBC U12-2

Wyba U12-2 – OBC U12-2