Skip to main content

Op zondagochtend richting Grave. De vorige keer na verlengen verloren met 1 punt. Hoe zou het vandaag gaan?

Met Tristan op de bank met een blessure zijn we compleet vandaag. Starting 5 met Dauphin, Tom, Sam, Geert en Tigran. Dauphin opent de score al meteen uit de sprongbal 0-2. Het is nog wat zoeken met aan beide kanten slordig balverlies. Tigran maakt 2-4. Jurre wisselt voor Sam. Tom scoort en krijgt een bonus (2-6). Mooie pass op Tigran van Dauphin 2-8. Tom pakt de gemiste kans van Dauphin en krijgt een fout mee. Hij scoort helaas niet. Jurre snijdt in en scoort 2-10. Lange pass van Jurre op Jasper 2-12.
Steal door strakke verdediging van Dauphin en Jurre, Jurre op snelheid 2-14. Dauphin en Geert worden gewisseld voor Koen en Isayah. Isayah scoort 2-16. Isayah moet wisselen door een blessure voor Suheyl. Jurre scoort 2-18. Steal van Jurre zorgt voor de score van Tom 2-20. Einde eerste periode.

We starten met Jasper, Wiebe, Koen, Suyhel en Jurre. We zijn even zoekende. Na 1,5 minuut nog geen scores en dus een time-out. Jasper pakt de rebound van Jurre en maakt met een super beweging de 2-22. Wiebe krijgt hem er ook goed in 2-24.
Iedereen wordt gewisseld in de 5e minuut: Dauphin, Geert, Tigran, Sam en isayah gaan verder. Uitbraak Isayah zorgt voor een mooie pass op Sam, helaas net mis. Grave mag wat terugdoen 6-24. Een afstandschot van Dauphin zorgt voor 6-26 en Tigran tussen 3 verdedigers maakt 6-28. Tigran pakt de rebound van Isayah en maakt 6-30. Rust bij 8-30.

Na een break van 10 minuten gaan we verder met Dauphin, Tom, Geert, Tigran en Koen. Grave opent de score in de 3e periode en komt terug tot 14-30. Dauphin scoort 14-32. Tom blokt en Geert pakt de rebound. We zetten voor het eerst een goede aanval op, helaas net mis. Tom pakt de rebound van Geert en krijgt tweemaal en scoort ze beide. De tegenstander mag zo doorlopen 20-34. Geert en Koen gaan eruit voor Jurre en Isayah. Isayah scoort 20-36. Jasper komt er in voor Dauphin. Mooie pass van Isayah op Tom 22-38. Jasper pakt zijn eigen rebound en scoort 22-40. Lange pass van Jurre op Jasper die hem netjes erin legt 22-42. Tom sterk onder het bord met 22-44. Jasper mag tweemaal nemen en mist helaas. We sluiten de periode af met 24-44.

Sam, Wiebe, Suyel, Jasper en Jurre mogen de 4e periode starten. Mooie pass van Jurre op Wiebe zorgt voor 26-46. Jurre en Jasper worden gewisseld Koen en Dauphin. 32-46. Fout op Dauphin en hij mist. Dauphin maakt zijn 4e fout, score zit en bonus mist 36-46. Wordt het dan nog spannend de laatste 4 minuten? Suyhel, Wiebe en Sam gaan eruit voor Geert, Isayah en Tigran. Het verschil wordt teruggebracht tot 8 met nog 3 minuten op de klok. Tigran scoort 36-48, 5e fout van Dauphin (Jasper komt erin), bonus gaat mis. 40-48. Tigran wisselt nog voor Tom met 1 minuut op de klok. Isayah maakt een mooie actie richting bord 40-50. Met een lange pass van Isayah richting Tom wordt er nog een fout gemaakt, Tom scoort er 1, 40-51. Jasper scoort in de laatste seconde nog 40-53. Verdiende overwinning met sterke periodes. We lieten ze nog te ver terugkomen, maar met een teaminspanning is de voorsprong behouden.

De scores zijn mooi verdeeld vandaag Tom met 11, Jasper en Tigran beide 10, Dauphin en Jurre beide 6 en Wiebe 4.

Grave M16-1 - OBC M16-2

Grave M16-1 – OBC M16-2

Grave M16-1 - OBC M16-2

Grave M16-1 – OBC M16-2