Skip to main content

Aan alle leden, ouders/verzorgers van onze jeugdleden en vrijwilligers van de Osse Basketbal Club

Beste basketballers en fans van OBC

Het heeft even geduurd, maar hier is hij dan; de tweede nieuwsbrief van dit seizoen. Een tot nu toe succesvol seizoen, gezien de resultaten van de diverse teams en de diverse winterkampioenen. Echter ook een eerste seizoenshelft die met name op het gebied van gedrag niet de schoonheidsprijs verdient. Daarover, en over de oprichting van een jeugdcommissie en de Algemene Leden Vergadering van donderdag 14 december verderop meer.

WINTERKAMPIOENEN

MU-20 winterkampioen

MU-20 Winterkampioen

OBC V14-1 - Arnhem Eagles V14-2

VU14 Winterkampioen

OBC MU16-1 - Arnhem Eagles MU16-1

MU16-1 Winterkampioen

EBBC M16-2 - OBC M16-2

M16-2 Winterkampioen

VU18 Winterkampioen

VU18 Winterkampioen

De eerste seizoenshelft zit er na vandaag dan toch echt op. En wat mooi dat we in veel leeftijdsklassen een winterkampioen mogen begroeten. De VU14 van Ilse Kuijk, de MU16-1 van Mahmut en Edwin, de MU16-2 van Mark van Gastel, de VU18 van Ruben en Lamine en de MU20 van Simone mogen zich terecht winterkampioen noemen. Voor sommige teams betekend dit dat zij de tweede seizoenshelft 2e divisie gaan spelen. Een stuk zwaarder en met wedstrijden verder van huis. Als bestuur wensen we jullie natuurlijk veel succes en vooral plezier toe tijdens de wedstrijden!

De huldiging van deze kampioenen zal plaatsvinden op vrijdag 22 december tijdens het oliebollentoernooi. Het zou leuk zijn als daar veel publiek bij aanwezig is (en de teams natuurlijk ook). Dus ben er bij tussen 19:15 en 19:30 uur!

Jeugdcommissie, hulp gezocht!

Regelmatig vragen wij ouders hun steentje bij te dragen aan OBC. Dan krijgen we vaak te horen ‘ik wil geen vaste functie, maar als ik iets kan doen…’ Als die uitspraak je bekend voorkomt en slaat op jou, dan is nu je kans!

Wij hebben bij OBC momenteel geen JEUGDCOMMISSIE en met een aantal van meer dan 100 jeugdleden misschien toch wel eens een goed idee.

Wij zijn op zoek naar ouders die ons willen helpen!!!

Er is zeker dus geen specifieke kennis van de sport noodzakelijk. Alleen wat enthousiasme om het nog beter voor onze jeugd te regelen.

Aan welke taken denken wij.

 • Een basketbaltoernooi organiseren.
 • Oliebollentoernooi organiseren.
 • Een basketbalkamp organiseren.
 • Zaalwacht assisteren.
 • Informatiebijeenkomsten voor ouders van nieuwe leden houden.
 • 2e hands basketball kledingmarkt organiseren.
 • Sinterklaasmiddag houden.
 • Spellencircuit organiseren.
 • Een bezoek aan een eredivisiewedstrijd regelen.
 • Sponsoracties organiseren.
 • Activiteiten laatste thuisweekend voorbereiden.
 • Enzovoort…

Technische zaken zoals teamindeling en trainingstijden blijven de verantwoordelijkheid van de Technische Commissie (TC). Ook de trainingen en wedstrijden blijven gedaan worden door een trainer/coach.

Heeft u interesse meld u zich dan aan via tc@obcoss.nl. Met de belangstellenden gaan we in gesprek en we hopen dan nog dit seizoen een start te kunnen maken. We gaan jullie vanuit het bestuur en de technische commissie uiteraard actief ondersteunen.

Contactpersonen Wouter de Vries (TC) en Jeroen Bos (bestuur).

Gedrag op en rond het veld

Onze club OBC is de laatste jaren nogal gegroeid. Dat is natuurlijk heel erg fijn maar brengt helaas ook andere, minder leuke zaken met zich mee. Waar vroeger de ‘sociale controle’ vrij eenvoudig was omdat iedereen elkaar kende, zijn er nu helaas ook situaties die minder makkelijk bespreekbaar zijn.

Zo ben ik zelf de laatste weken een aantal keren benaderd door spelers, ouders en trainers/coaches over het gedrag van spelers, ouders, trainers/coaches en vrijwilligers van OBC en tegenstanders. En dan niet in positieve zin. Gevallen van ontoelaatbaar gedrag van ‘supporters’ van de tegenstander, maar helaas ook van onze leden en ouders richting vrijwilligers, spelers en trainers/coaches van ons eigen OBC. En dat is voor wat betreft mijzelf en het bestuur ontoelaatbaar. Vandaar dat tijdens de Algemene Leden Vergadering dit één van de onderwerpen was.

Als voorzitter heb ik voorgesteld om de gedragscode daarop aan te passen, met als zwaarste straf het (tijdelijk) uit de club zetten van leden. Hoewel ik mijzelf besef dat dit een zware straf is voor een jeugdlid, voor iets wat een ouder doet tijdens een training of wedstrijd, ben ik van mening dat wij hier als club echt een stevige lijn moeten trekken.

De vergadering heeft besloten om de gedragscode door het bestuur te laten beoordelen en een voorstel te doen met aanpassingen van deze gedragscode en naar de huidige situatie. In de tussentijd willen wij jullie als ouders en leden verzoeken je af en toe af te vragen ‘zou ik het normaal vinden om op deze manier benaderd te worden?’ Pas je gedrag daarop aan, dan weet ik zeker dat er geen vervelende maatregelen genomen hoeven te worden.

Banner gedragscode OBC

Banner gedragscode OBC

Om hiervoor aandacht te vragen heb ik een banner laten maken die ieder thuisweekend in de hal van De Ruivert opgesteld zal worden. Een foto van deze banner vind je hierboven. Ik hoop dat dit gaat helpen het gedrag op en rond het veld te verbeteren en dat verdere klachten en problemen hiermee tot het verleden behoren.

En dan nog nieuws uit de ALV

Financiën

Tijdens de Algemene Leden Vergadering is ook het financiële beleid en situatie van OBC besproken. En wij kunnen stellen dat we het goed voor elkaar hebben. Inkomsten en uitgaven zijn in balans en diverse initiatieven hebben redelijk wat geld opgebracht.

Dat stelt ons in staat om voor bijvoorbeeld het 60-jarig jubileum van OBC in 2026 een spaarpot te maken om goed uit te kunnen pakken. En hoewel we natuurlijk geen geld uit gaan geven om het uitgeven, kunnen we ook zorgen voor voldoende materiaal, zoals ballen, trainingshesjes, enzovoort.

Wedstrijdverslagen, website en socials

Volg jij ons al op Instagram en Facebook? Kijk je regelmatig op onze eigen website? Dan ben je altijd op de hoogte van het reilen en zeilen van OBC. En heb jij leuke foto’s of een mooi wedstrijdverslag van jouw team? Stuur ze naar webmaster@obcoss.nl en je vindt jouw ingezonden stukken snel terug op onze gebiste en onze sociale.

Webshop R09Designs

Je hebt ze vast al wel gezien. Onze MU20 mannen met OBC jassen, ons damesteam met inkoopshirts met sponsornaam, enzovoorts. Wil jij ook zo’n coole jas of tas? Kijk dan snel op de webshop van OBC www.ro9designs.nl of via onze eigen website onder ‘kleding’ en dan ‘OBC Clubshop‘.

R09Designs

R09Designs

Oliebollentoernooi

Ik had het eerder in deze nieuwsbrief al over het oliebollentoernooi. Vrijdag 22 december is het zo ver. Hoe ziet het tijdschema er uit:

 • 18:00 – 19:15 uur: Husseltoernooi voor spelers U8 – U10 – U12
 • 19:15 – 19:30 uur: Huldiging winterkampioenen inclusief oliebollen (op = op!)
 • 19:30 – 21:30 uur: Husseltoernooi U14 en hoger

De kantine is open voor een drankje.

Dat was het weer voor deze nieuwsbrief. Heb je vragen of opmerkingen, laat dat dan vooral weten door een bericht te sturen aan bestuur@obcoss.nl.

Tot snel in De Ruivert

Met sportieve groet,

Peter de Ruiter
Voorzitter