Skip to main content

Nieuwe competitie, nieuwe kansen. Na een verloren eerste thuiswedstrijd vandaag de eerste uitwedstrijd in Deurne. Een op het oog fysieke tegenstander, wat wordt het vandaag?

We starten vandaag met Dauphin, Geert, Tigran, Jurre en Tom. Tom heeft de eerste rebound, via Jurre, Dauphin, en weer Jurre met een score poging, via Tigran door een rebound 0-2. Weer een sterke rebound van Tigran, pass naar Dauphin, 2-4. Steal van Jurre, helaas mis. Lange pass van Jurre op Tom zorgt voor 6-6. Jasper komt er in voor Tigran. Het gaat gelijk op. Er wordt hard gewerkt, zowel in de aanval als de verdediging. Lucky pass van Jurre op Jasper die zorgt voor 6-8. Time-out.
Dan gaat het ineens hard, wij verliezen meerdere keer de bal en staan ineens achter met 15-8. Isayah komt er in voor Geert. Steal van Jurre zorgt voor 15-10. Jurre onderschept de bal bij 5 seconden en weet Jasper nog te bereiken. Op Jasper wordt een flinke fout gemaakt, hij maakt 1 van de vrije worpen. 17-11 aan het einde van de eerste periode.

Tweede periode start met Dauphin, Suheyl, Tom, Isayah en Jasper. Dauphin maakt een fout waarbij de eerste vrije worp raak is en de rebound na de tweede ook voor de tegenstander is 20-11. Isayah komt er mooi door en scoort de 20-13. Lange pass van Jasper op Tom zorgt voor 22-15. Tigran komt er in voor Tom. Het is hard werken in de aanval en verdedigend vallen wat gaten. Jasper creëert zijn eigen kans 26-17. Bij 29-17 komt Sam er in voor Suheyl. 31-17, Jurre wisselt voor Jasper. Geert komt er in voor Dauphin. Isayah passt op Jurre onder het bord: 31-19, vervolgens maakt Jurre ook 31-21. 1-2-tje met Isayah en Jurre, zorgt dat Isayah 31-23 scoort. Na een time-out is de tegenstander weer wakker 35-23. Mooie actie van Isayah 35-25. Rust 37-25.

Derde periode: Tom, Dauphin, Isayah, Jasper en Jurre gaan de strijd aan om het om te buigen. Tom krijgt 2 vrije worpen en scoort de eerste. Ook de tegenstander scoort 1 vrije worp, opnieuw Tom 2 vrije worpen. 38-27. Isayah gaat goed door: 40-29. Dauphin komt er goed door: 48-31. Geert komt er in voor Isayah. Lange pass van Jurre op Tom 50-33. Tigran pakt de rebound en scoort 50-35. Tom scoort 54-37. Tigran scoort 56-39.

De laatste periode starten we met Geert, Suheyl, Jurre, Jasper en Dauphin. Een mooie aanval zorgt dat Jasper 56-41 scoort. Lange pass van Jurre gaat mis. Bound pass van Dauphin op Jasper 60-45. Sam komt er in voor Jurre. Geert mag 2 vrije worpen nemen, maar die gaan net niet raak. Na een gemist schot, kan Dauphin met een lay-up scoren 60-47. Score voor Dauphin 60-49. Iedereen wordt gewisseld behalve Dauphin, dus Tigran, Jurre, Tom en Isayah gaan nog 5 minuten knallen. Aanvallende fout op Jurre die een flinke klap krijgt. Jasper komt er in. Schrijver valt even uit door verlening van medische zorg. Dauphin wordt gewisseld voor Sam. We pakken het weer op bij 72-55. Tom maakt een mooie actie en komt tot 72-57 en krijgt een bonus die er in gaat 72-58. Isayah komt er nog strak langs 72-60. Einde wedstrijd.

Hard gewerkt met elkaar, laatste periode gewonnen met 16-21, eindsprint kwam net te laat. Fysieke wedstrijd waar we ons zo goed mogelijk tegen geweerd hebben en waarbij er goede basketbalmomenten voor de toeschouwers waren! Trots op de jongens.

Topscorers waren Jasper en Tigran vandaag.

BC Deurne Pioniers M16 1 - OBC M16 2

BC Deurne Pioniers M16 1 –
OBC M16 2