Skip to main content

Na een seizoen waarin de dames van basketbalteam OBC ongeslagen kampioen werden in de tweede klasse, kwam er voor de speelsters nog een mooie verassing bij. Ze zijn namelijk genomineerd voor de Osse Sportawards in de categorie beste sportploeg.

Door hun foutloze vorige seizoen speelt OBC nu in de eerste klasse. “Het gaat redelijk goed, we hebben nu veel tegenstand ten opzichte van vorig seizoen. We kunnen goed mee in deze competitie. Soms verliezen we en soms winnen we wedstrijden”, zegt speelster Lynn Boumans.

OBC genomineerd voor Osse Sportawards

Elkaar goed aanvoelen

Sportawards Oss 2024

De kracht van het team als geheel zit in het feit dat de dames heel goed op elkaar ingespeeld zijn. De meesten spelen namelijk al sinds de jeugd samen. “Het is een hele hechte groep en dat zie je zeker ook terug in het veld. Ze willen werken voor elkaar en die werklust heeft zich vorig seizoen uitbetaald in een heel mooi resultaat”, zo zegt trainer Rutger Nederkoorn. “Bij de meeste teams zie je dat individuele spelers heel belangrijk zijn, voor ons geldt dat niet. We zijn goed op elkaar ingespeeld”, vult Boumans aan.

De Sportawards worden op 29 januari uitgereikt in theater De Lievekamp. Dan zullen de dames van OBC weten of ze in de prijzen zijn gevallen. De andere twee genomineerden voor beste sportploeg zijn het eerste team van korfbalvereniging DOT en het waterbasketbalteam van Gespos.

Bron: DTV Nieuws