Skip to main content

OBC M16-1 heeft ook zijn tweede thuiswedstrijd van dit jaar gewonnen. Rebound’73 M16-1 uit Harderwijk werd met 65-54 verslagen in een spannende maar ook sportieve wedstrijd.

Tot het derde kwart zag het er niet naar uit dat OBC de punten in Oss zou houden. Het fysiek sterke en snelle Rebound’73 (net als OBC winterkampioen) stond in het tweede kwart zelfs even 10 punten voor. OBC had zichtbaar moeite met de press defense die op de middenlijn werd ingezet.

OBC begon het derde kwart met een andere aanvalsopstelling. Een driepunter van Umut Erciyas bracht de achterstand terug tot 2 punten. Dat luidde het begin in van het Osse offensief. Het derde kwart werd met een voorsprong van 6 punten afgesloten.

Hoewel Rebound’73 regelmatig het scoreverschil wist te verkleinen, bouwde OBC in het vierde kwart de voorsprong uit met sterk centerspel van Jim van Uden. Al bij al een mooie overwinning die de vervelende nasmaak van het nipte verlies tegen Pluto Wageningen vorige week heeft weggespoeld.

Topscorers OBC: Jim van Uden (20 punten), Daan Dappers (13 punten) en Merlijn van den Hurk (11 punten).

OBC M16 1 - Rebound '73 M16 1

OBC M16 1 – Rebound ’73 M16 1