Skip to main content

Wachtlijst

Wil je basketballen in Oss? Dan sta je zomaar een jaar op de wachtlijst. Dan maar proberen in Heesch? De sport is zo populair dat OBC de vraag niet aan kan. Het probleem zit hem meestal in de beperkte beschikbaarheid van de sporthal. ‘We hebben eigenlijk een extra sporthal nodig,’ zegt de voorzitter van basketbalvereniging OBC uit Oss.

‘Op dit moment staan er bijna 60 mensen op onze wachtlijst’, vertelt voorzitter Peter de Ruiter. ‘Dat zijn voornamelijk jongeren tussen de 10 en 14 jaar. Die willen graag basketballen, maar wij kunnen het niet faciliteren.’

Tijdens het interview worden de drie basketbalvelden in sporthal de Ruivert in Oss gebruikt door tientallen jeugdleden. Na een uur volgen drie nieuwe teams die de velden bezetten. ‘Dat gaat zo door tot 22:00 uur vanavond.’

Sporthallen genoeg

Het probleem ligt niet bij het tekort aan vrijwilligers, trainers en coaches, waar veel sportverenigingen mee kampen. De oorzaak is volgens de Ruiter dat de sporthal met twee andere verenigingen moet worden gedeeld.

‘Dit is de enige echte basketbalhal die we tot onze beschikking hebben. Alle andere sporthallen hebben geen officiële basketbalbelijning en zijn dus gevaarlijk voor oudere kinderen om in te spelen. We trainen er wel, maar we kunnen er niet voor wedstrijden in terecht.’

Lees ook dit artikel op NOS website

https://nos.nl/regio/zh-west/artikel/487838-deze-sport-is-zo-populair-geworden-dat-vrijwel-elke-club-nu-wachtlijst-of-ledenstop-heeft

Lees ook artikel Hart van Nederland

Honderden mensen op wachtlijst: basketbal steeds populairder | Hart van Nederland