Skip to main content

Eda Şahin, onze speelster van het VU-16 team heeft afgelopen December 2023 deelgenomen aan de try-outs voor het Nederlandse Team. Aan deze try-out deden in totaal 100 speelsters mee. Na vier tussentijdse selecties, bleven er in totaal vier teams van twaalf over in de vier regio’s. Eda heeft zich na de vier pittige selecties uiteindelijk geplaatst in het team van regio Brabant en Limburg. Op 1 en 2 juni 2024 kwamen allevier de regio’s in Zwolle bij elkaar, waarbij Eda helaas niet is geselecteerd om deel te nemen aan het eindtoernooi de Jr. NBA Finals, dat van 26 juni t/m 29 juni in Valencia (Spanje) plaats zal vinden. Maar niet getreurd! Eda mag vanwege haar nog jonge leeftijd ook volgend jaar nog één keer deelnemen aan dit gehele traject.

Eda heeft ook deelgenomen aan de selectietrainingen in bij topclub Fenerbahçe in Istanbul. Deze club staat momenteel zesde in de EuroLeague rankings! Na de selectietrainingen kreeg Eda door dat ze geselecteerd is om een onderdeel te zijn van het VU-16 team. Uiteindelijk heeft Eda nu de mogelijkheid gekregen om in de vakantieperiodes mee te trainen totdat ze meerderjarig is en zelf een beslissing kan nemen over hoe haar toekomst uit gaat zien.

Na de zomervakantie gaat Eda spelen bij Basketbal Academie Limburg, waarbij ze op eredivisieniveau wedstrijdervaring op kan doen. Ze gaat OBC uiteraard niet verlaten. Met behulp van dubbele licenties gaat ze spelen bij de VU18-1 of VU16-1, afhankelijk wat roostertechnisch passend is met de trainingstijden bij B.A.L.

NL Zuid-Oost

NL Zuid-Oost

NL Zuid-Oost

NL Zuid-Oost

Fenerbahçe groepsfoto

Fenerbahçe groepsfoto

Selectietraining Fenerbahçe

Selectietraining Fenerbahçe