Beste leden, jeugdleden, ouders/verzorgers van onze (jeugd)leden, vrijwilligers en trainers van OBC.

 Aanstaande maandag, 24 augustus is het dan eindelijk zover; we beginnen weer!!!! Hebben jullie er ook zo’n zin in om weer te trainen in de hal en je teamleden weer te zien? Wij zijn in ieder geval heel benieuwd of jullie veel hebben gebasketbald afgelopen periode en nieuwe tricks hebben geleerd.

De teams zijn bekend en ook de trainingstijden staan op de site. Het is veel en moeilijk werk geweest, maar voor de meeste teams heeft de Technische Commissie inmiddels ook een trainer gevonden. Helaas is het niet nog gelukt om een vaste trainer voor ons MU16 team te vinden, voorlopig lossen we dit op een andere manier op. Natuurlijk blijft de Technische Commissie op zoek naar een vaste trainer voor dit team, dus wie durft het aan om dit leuke en enthousiaste jongensteam training te geven en te coachen tijdens de komende wedstrijden? Meld je snel bij de TC!!

We mogen dus weer gaan trainen en ook zullen binnenkort de eerste wedstrijden weer gespeeld gaan worden. Maar….

HET CORONA-VIRUS IS NOG NIET WEG!

Daar moeten we dus wel rekening mee houden. Daarom maken we graag met elkaar een paar belangrijke afspraken:  

 • BEN JE VERKOUDEN, HOEST JE, HEB JE KEELPIJN, BEN JE ZIEK OF IS ER IEMAND IN JOUW OMGEVING ZIEK? Blijf thuis en laat je testen!!!!  
 • Was voor en na de training je handen. Desinfecteer waar mogelijk tijdens de training. Neem zelf desinfectiemiddel mee.
 • BEN JE 18 JAAR OF OUDER? HOUD 1,5 METER AFSTAND VAN ELKAAR EN VAN DE TRAINER! TUSSEN DE 12 EN 18 JAAR? DAN GELDT NOG STEEDS DE 1,5 METER AFSTAND NAAR DE TRAINER! (Dit geldt natuurlijk niet onderling tijdens de wedstrijd of de training)
 • Tijdens de wedstrijden mogen er maximaal 100 toeschouwers in de zaal zijn. Daarom ons verzoek aan de ouders; breng uw kind naar de trainingen en blijf niet kijken. De kinderen zullen voor, tijdens en na de training door de trainer worden begeleid. En kom tijdens de wedstrijd met maximaal 1 ouder per kind kijken.
 • Tijdens trainingen en wedstrijden zullen er GEEN zitplaatsen voor toeschouwers beschikbaar zijn. Dit om de 1,5 meter zoveel mogelijk te kunnen handhaven. Laat de banken dus in de rekken!!
 • Tijdens wedstrijddagen is er een CORONA COORDINATOR aanwezig. Volg TE ALLE TIJDE zijn/haar aanwijzingen op. Het niet opvolgen van deze aanwijzingen kan leiden tot verwijdering uit de zaal!
 • Tijdens de wedstrijden is luidkeels aanmoedigen door publiek of bankspelers niet toegestaan!
 • Houd jezelf in Sporthal De Ruivert aan de aangegeven looproutes!
 • Kleed je thuis om in je trainings- of wedstrijdtenue en trek je basketbalschoenen in de kleedkamers aan. Neem daarna pas je spullen mee de zaal in!
 • Eten en drinken (uitgezonderd de spelers en trainer tijdens de wedstrijd) doen we BUITEN DE ZAAL! Aanmelden in de horeca met naam en contactgegevens is VERPLICHT!!
 • Zodra we weer uitwedstrijden gaan spelen zijn voor de teams van U16 en ouder verplicht een mondkapje te dragen in de auto. We adviseren de rijdende ouders sowieso een mondkapje te dragen tijdens de rit!

Tot zover de afspraken. Je kunt veel van deze maatregelen terugvinden op de site van de Nederlandse Basketbal Bond: www.basketball.nl/competities/competitiezaken/coronavirus/

Mocht je vragen of opmerkingen hebben laat ons dat dan vooral weten. Zie je iemand dingen doen die niet volgens bovenstaande afspraken zijn; spreek elkaar en de CORONA COORDINATOR aan. Want:

Alleen samen krijgen we CORONA onder controle.

Wij wensen jullie veel plezier en succes toe voor het nieuwe seizoen!

Namens het bestuur van OBC
Peter de Ruiter
Voorzitter