Aan alle leden, ouders/verzorgers van onze jeugdleden en vrijwilligers

Beste basketballers en fans van OBC

Nog een paar nachtjes slapen en dan mogen we weer, basketballen in de hal. Nadat we als club vorig eind vorig jaar stil te hebben gelegen vanwege alle Corona maatregelen, ziet het er naar uit dat we nu weer echt mogen beginnen. En dat is natuurlijk erg goed nieuws!!

In deze nieuwsbrief vertel ik jullie over de aanvang van de trainingen en competitie. Daarnaast wil ik het ook nog even met jullie hebben over de huidige Corona maatregelen die nog steeds van kracht zijn en heb ik ook nog een dringende vraag vanuit het bestuur. Dus lees deze nieuwsbrief goed door, houd je aan de genoemde maatregelen en reageer als je dat wil. Dat kan altijd naar . Of spreek één van de bestuursleden aan tijdens de trainingen of wedstrijddagen.

Het nieuwe seizoen gaat starten!!!

Vanaf maandag 6 september starten de trainingen weer in sporthal De Ruivert. De trainingsdagen en -tijden voor alle teams staan op onze site, www.obcoss.nl onder het kopje ‘teams’. We hebben in totaal 2 weken om onszelf wedstrijdfit te maken, want op 18 september beginnen we met een volle dag aan thuiswedstrijden! En we vinden het extra leuk om van deze dag een bijzondere dag te maken, dus zal onze huis-DJ aanwezig zijn met muziek en zouden we het extra leuk vinden als je niet alleen voor jouw eigen wedstrijd in de zaal blijft, maar ook blijft kijken naar de andere wedstrijden.

Natuurlijk is de kantine ook weer geopend. Anne-Marie,Lauranen hun team zullen jullie met open armen ontvangen. Zij hebben ook een moeilijke periode achter de rug, dus bestel vooral je consumpties aan de bar!

Corona maatregelen:

Helaas is Corona nog niet de wereld uit, dus we zullen nog wel met een aantal zaken rekening moeten houden:

  • Ontsmet bij binnenkomst je handen. Dit geldt bij aanvang van de trainingen en de wedstrijden!
  • Houd 1,5 meter afstand van elkaar als je niet aan het trainen of spelen bent!
  • Blijf thuis bij klachten en laat jezelf testen!
  • Ben je positief op Corona getest, laat dat je trainer/coach weten! En voor de trainers/coaches; geef een op Corona positief lid ALTIJD door aan het bestuur!!
  • Tijdens trainingen en wedstrijden zal een beperkt aantal ballen ter beschikking worden gesteld. Ga niet zelf ballen uit de kast halen maar laat dit over aan de zaalwacht!
  • Tijdens de wedstrijddagen gaan we via de rechterkant van de ingang naar de kleedkamers. Houd in de kleedkamers 1,5 meter afstand van elkaar. Kleed jezelf om en neem al je spullen mee de hal in.
  • Na de wedstrijd kun je in de hal blijven, ga je naar de kleedkamer of ga je naar buiten. Douchen kan en mag, maar ook hier geldt: 1,5 meter afstand!!
  • Tijdens de wedstrijden is ook de 1,5 meter regel van kracht. Dat betekend dat een gedeelte van de tribune zal worden afgeplakt en dat de staande toeschouwers ook 1,5 meter afstand van elkaar zullen moeten houden. Het is toegestaan om zelf een stoel van thuis mee te nemen!
  • Tijdens het vervoer naar uitwedstrijden wordt geadviseerd om in de auto een mondmasker te dragen. De chauffeur beslist hierin!

Daarnaast zijn er ook vanuit de Nederlandse Basketbal Bond (NBB) een aantal regels opgesteld. Die lees je hier:

https://d26urwx8o7j8vg.cloudfront.net/documents/20210824_Coronaprotocol_basketbalcompetities.pdf

Op de wedstrijddagen zal er, naast de zaalwacht, ook een Corona-wacht rondlopen. Deze zal, als hij of zij ziet dat de Corona regels niet worden gevolgd, je hierop aanspreken. Ga niet in discussie en volg zijn of haar aanwijzingen op. Het niet opvolgen van de aanwijzingen kan leiden tot verwijdering uit de zaal!! Jammer als je dan jouw eerste wedstrijd van dit seizoen niet mee kunt spelen of kunt bekijken…..

Verder gaan we NIET controleren of iedereen is ingeënt, een zelftest heeft gedaan of met klachten toch naar de sporthal komt. Wij gaan er vanuit dat iedereen, ouders, spelers en toeschouwers zijn of haar verantwoordelijkheden neemt en ervoor wil zorgen dat iedereen ongedwongen en veiligaan het nieuwe seizoen kan beginnen. Want het zou zonde zijn als we snel na het begin van dit seizoen de deuren weer moeten sluiten vanwege een Corona uitbraak binnen OBC.

Van het bestuur:

En dan nog even het volgende; vorig seizoen hebben we een aantal keer gevraagd of er mensen binnen de club zijn die wat extra’s zouden willen doen. Daar hebben we een aantal positieve reacties op ontvangen waar we natuurlijk heel erg blij mee zijn. Zo heeft Bert-Jan Schobers (vader van Jan en Geert) zich aangemeld om het wedstrijdsecretariaat op te pakken en is Mieke Reinders (moeder van Beis) lid geworden van de Technische Commissie. Ook zijn er nog een aantal reacties gekomen van ouders die ons op andere vlakken willen ondersteunen, dus dat komt vast goed.

Maarrrrr….. een aantal leden van het huidige bestuur hebben aangegeven hun huidige rol in de loop van dit seizoen op te willen geven. Het gaat onder andere om Wilma en Katja (beide TC), Jesper en Peter (vicevoorzitter en voorzitter). Dat mag ook wel na zoveel jaren het bestuur gevormd te hebben. Zoals je zo mooi kunt zeggen: ‘Tijd voor een frisse wind’.

Voor de TC zoeken we met name iemand die mensen binnen de club redelijk kent, weet wie de trainers zijn (en misschien zelf wel trainer is?) en die spelers kan beoordelen op hun basketbalkwaliteiten.

Voor Jesper en Peter zijn we op zoek naar mensen die het leuk vinden om iets te betekenen voor OBC in het algemeen en die alles in de gaten kan houden. Mensen met een zogenaamde ‘helicopterview’ dus.

Voel jij jezelf aangesproken, wil je iets meer voor OBC betekenen en lijkt je het leuk en interessant om de koers van OBC te bepalen? Meld je dan vooral aan bij mij of één van de andere bestuursleden.

Ik hoop dat we snel enkele nieuwe bestuursleden mogen verwelkomen, zodat OBC de verdere stappen naar de toekomst kan gaan maken.

Maandag 6 september is het zover, de eerste trainingen en zaterdag 18 september de eerste wedstrijden. Wij hebben er zin in, jullie ook? We hopen dat dit seizoen zonder onderbrekingen gaat verlopen, een deel daarvan zal ook afhankelijk zijn van jullie medewerking en enthousiasme

Namens het bestuur

Peter de Ruiter

Voorzitter OBC