Aan alle leden, ouders/verzorgers van onze jeugdleden en vrijwilligers

Beste basketballers en fans van OBC

We zijn gestart!! Met de trainingen en ook met het nieuwe competitieseizoen. En dat is natuurlijk in één woord FANTASTISCH!!

In deze nieuwsbrief vertel ik jullie natuurlijk wat over de eerste trainingen en de eerste wedstrijden van de competitie. Daarnaast wil ik het ook nog even met jullie hebben over het nu staat met de Corona maatregelen waar we (nog) rekening mee moeten houden en de komende Algemene Leden Vergadering. Ook staat de Rabo Clubsupport actie op het punt van beginnen, kortom, weer een volle nieuwsbrief met voldoende punten om aandacht aan te besteden.

Heb je vragen of opmerkingen over deze nieuwsbrief of andere zaken, stuur dan een berichtje naar , of spreek één van de bestuursleden aan tijdens de trainingen of wedstrijddagen.

Het nieuwe seizoen is gestart!!!

Op maandag 6 september zijn we weer gestart met de trainingen in sporthal De Ruivert. Hoewel op sommige plekken en tijden irritant, was het nu weer een heerlijk geluid; die stuiterende ballen in de hal. Met veel enthousiasme zijn jullie weer begonnen met trainen. En de ene speler had het weer zo te pakken omdat hij/zij de hele tijd was blijven ballen, voor de andere is het weer even wennen en zitten de Corona kilootjes nog wat in de weg.

En zaterdag 18 september hadden we direct een volle dag met wedstrijden. Van de allereerste wedstrijd van de U10 tot aan de wedstrijd van de Dames en Heren-1 teams, wat hebben we weer lekker gespeeld. Helaas hebben we ook te maken gehad met een aantal blessures, waaronder helaas ook wel een ernstige. We wensen vanuit het bestuur natuurlijk iedereen die met deze blessures te maken heeft een zeer voorspoedig herstel.

Coolpacks:

Mede vanwege de blessures hebben we een aantal cool-packs gekocht die niet in de diepvries bewaard hoeven te worden. Deze liggen in de kast met de andere EHBO spullen en kunnen daar gepakt worden indien nodig. Wel één verzoek: leg ze na gebruik wel weer even terug, dan heeft een volgende er misschien ook nog iets aan.

Schoenen:

Helaas is de beheerder van De Ruivert ook iets anders opgevallen waarvoor ik jullie aandacht vraag. Het is NIET de bedoeling dat jullie met schoenen die jullie buiten dragen binnen gaan sporten. Afgelopen weken was het gelukkig buiten nog droog, maar nu de herfst en dadelijk de winter komt willen we natuurlijk de vloer niet helemaal nat en vies maken. Dus neem aparte schoenen mee om op te sporten en laat je buitenschoenen tijdens de trainingen en wedstrijden ongebruikt.

Corona-maatregelen:

Sinds 25 september hebben we als sportclub te maken met een stuk minder maatregelen. Natuurlijk blijven we opletten en zoveel als mogelijk de anderhalve meter afstand tot elkaar houden, maar als dit een keer niet gebeurt is dat niet zo erg. Ook mogen we bij aanvang van de wedstrijden elkaar weer van dichtbij een fijne wedstrijd wensen. Natuurlijk blijft bij uitwedstrijden de wens van de chauffeur belangrijk. Als die graag wil dat je een mondkapje draagt in de auto, houd je daar dan ook aan.

Voor wat betreft de kantine gelden nog wel maatregelen. Zo zul je, als je 13 jaar of ouder bent, bij een bezoek aan de kantine, de Corona Check moeten kunnen laten zien. Daarnaast geldt vanaf 14 jaar en ouder naast deze QR code ook dat je jezelf moet kunnen legitimeren. Dus zorg dat je de QR-code hebt, of je nu volledig gevaccineerd of negatief getest bent bij de GGD. Dan heb je gewoon toegang en kun je jouw drankje of tosti bij Anne-Marie, Lauran of één van hun collega’s bestellen.

Algemene Leden Vergadering (ALV):

Ik denk dat je hem al voorbij hebt zien komen; de uitnodiging voor de Algemene Leden Vergadering (ALV). Het is alweer een tijdje geleden dat we zo’n vergadering hebben gehouden, maar nu kan het weer. Zoals je hebt gelezen hebben we deze vergadering gepland op zaterdag 9 oktober in de kantine van Sporthal De Ruivert.

Ten eerste op een wedstrijddag omdat we denken dat er tijdens een wedstrijddag meer leden en ouders van jeugdleden aanwezig kunnen en willen zijn en ten tweede in de kantine van De Ruivert omdat dat toch ook een beetje ‘onze’ kantine is. Maar let wel op; toegang tot de kantine krijg je uitsluitend door het laten zien van de Corona QR code en jouw legitimatie. Heb je geen QR code kunnen we jou helaas niet toelaten tot de vergadering.

Diverse acties:

Er staan de komende periode diverse acties op stapel die ons als club financieel verder kunnen helpen. Natuurlijk komt de Grote Club Actie er weer aan, maar ook de Rabo Clubsupport actie staat op het punt van beginnen. Elke stem op OBC brengt ons geld op waarmee we leuke dingen voor de club kunnen doen. Dus doe mee en stem op OBC!

Van het bestuur:

Ik heb van diverse ouders en leden vragen gehad over het verzoek je aan te melden als nieuw bestuurslid. Helaas is er na onze vraag uit de vorige nieuwsbrief nog niemand opgestaan die heeft gezegd ‘Ja, ik wil’. Maar wat niet is, kan nog komen. Dus heb je interesse, meld je bij één van de bestuursleden.

En tot slot de jaarkalender seizoen 2021/2022 staat op onze site. Heb je daar al gekeken? Je kunt dan precies zien wanneer er wel en niet getraind word, wanneer de (openbare) bestuursvergaderingen zijn en op welke dag we het oliebollentoernooi hebben gepland (17 december). We gaan nog meer leuke dingen voor jong en oud organiseren, maar daarover later meer. Heb je zelf een idee en/of wil je meehelpen om deze leuke activiteiten te organiseren, meld je dan bij Mirte Schuurmans of Nienke Theunissen van de activiteitencommissie.

Tot zover de onderwerpen van deze nieuwsbrief. Heb je zelf iets te melden, wil je iets kwijt of wil je meer inbreng hebben in jouw club? Geef dat aan. Dat kan tijdens het ALV, door een bestuurslid aan te spreken of een bericht naar te sturen.

Namens het bestuur wens ik jullie sportieve wedstrijden en goede trainingen toe en graag tot 9 oktober.

Peter de Ruiter
Voorzitter OBC