Aan alle leden, ouders/verzorgers van onze jeugdleden en vrijwilligers

Beste basketballers en fans van OBC

Deze nieuwsbrief behandeld eigenlijk maar één onderwerp, namelijk de impact van de op 2 november afgekondigde Corona maatregelen op ons als basketbalclub.

INa een goede start van het seizoen waren wij vol hoop dat we dit seizoen zonder verdere bijzondere maatregelen door konden zetten. Helaas zijn de Corona besmettingen in Nederland dusdanig opgelopen dat de Nederlandse overheid gisteren, dinsdag 2 november 2021 nieuwe maatregelen heeft afgekondigd om de besmettingen met het Corona virus een halt toe te roepen.

Deze nieuwe maatregelen raken ons als club ook. Wat dan? Nu, vanaf aanstaande zaterdag 6 november 2021 is het voor iedereen van 18 jaar en ouder die onze trainingen en wedstrijden bezoekt verplicht om hun QR code te laten scannen.

Wij begrijpen dat dit voor enkelen van jullie vergaande gevolgen heeft. Echter zijn wij van mening dat wij ons aan moeten passen aan de maatregelen die zijn afgekondigd door de overheid. Niet alleen om de verspreiding van het virus tegen te gaan, maar ook om het in sporthal De Ruivert veilig voor iedereen te houden.

Dit betekent dat de spelers en bezoekers van 18 jaar en ouder vanaf aanstaande zaterdag bij de ingang van De Ruivert gecontroleerd gaan worden op het Corona toegangsbewijs oftewel de QR code. En omdat wij bij sommigen van jullie niet aan de neus kunnen zien of je 18 of 17 bent, vragen we aan die leden en bezoekers waar twijfel kan ontstaan om ook een ID te tonen.

Voor aanstaande zaterdag hebben zich inmiddels enkele ouders van de MU18 gemeld om deze controle uit te voeren. Maar voor de andere thuiswedstrijd dagen zoeken we nog ouders/seniorleden die deze taak op zich willen nemen. Ben je bereid om ons een uurtje of twee te helpen dit in goede banen te leiden? Meld je dan aan via .

Tot zover het enige onderwerp van deze nieuwsbrief. Heb je zelf iets te melden, wil je iets kwijt of wil je meer inbreng hebben in jouw club? Geef dat aan. Dat kan door een bestuurslid aan te spreken of een bericht naar te sturen.

Namens het bestuur wens ik jullie sportieve wedstrijden en goede trainingen toe.

Peter de Ruiter
Voorzitter OBC